Potravinářství

  • Zobrazit podle
  • Regionu

Vinaři v Habánských sklepích dnes zahájili unikátní test, který má ochránit révu před přicházejícím mrazem

18. 4. 2024 | Zdroj: peprconsulting.cz | Článek Článek

Vinohrad zelený

Obavy vinařů ohledně počasí se začínají naplňovat. Po nadprůměrně teplých dnech přišlo ochlazení, které, pokud udeří naplno, může už významně ovlivnit letošní úrodu. Vinařství Habánské sklepy ze skupiny BOHEMIA SEKT proto dnes začalo nově testovat technologii UV boostingu také jako ochranu révy vinné před mrazem.

Dvojí kvalita potravin? Chyba není v EU, ale u nás, řekl prezident Petr Pavel

18. 4. 2024 | Zdroj: Denik.cz | Odkaz Odkaz

Banány

Dvojí kvalita potravin byla jedním z témat středeční debaty občanů s prezidentem Petrem Pavlem. Uskutečnila se v uherskohradišťském Slováckém divadle a spoluorganizoval ji Deník. Podle prezidenta není chyba na straně Evropské unie, ale je to naše vlastní blbost.

Sklizeň chřestu může zpomalit chladno, pěstitelům pomáhá zájem o českou zeleninu

17. 4. 2024 | Zdroj: Průmyslová automatizace | Odkaz Odkaz

Aktuální sklizeň chřestu v Hostíně u Vojkovic na Mělnicku může podle pěstitelů zpomalit nadcházející chladné počasí. Ceny pěstitelé drží třetí rok stejné, dopadá na ně ale tlak dovozové konkurence a růst nákladů a administrativy.

Konference Automatizace v potravinářství představila nejmodernější trendy oboru

16. 4. 2024 | Zdroj: Průmyslová automatizace | Odkaz Odkaz

Potravinářský průmysl čelí výzvám vyplývajícím z turbulencí posledních let a rostoucí náklady na energie, suroviny a lidské zdroje vyžadují revoluci v myšlení výrobních manažerů.

Nominace na Regionální potravinu: Chléb, kacha, uzené, pivo i výhonky hrášku

16. 4. 2024 | Zdroj: Denik.cz | Odkaz Odkaz

Chléb celozrnný

Do 15. ročníku krajské soutěže o získání prestižní značky Regionální potravina Karlovarského kraje se přihlásilo 18 místních výrobců se 78 produkty.

Je tu doba zmrzlin: Prodejci vsadili na novinky, někde si ji můžete natočit sami

15. 4. 2024 | Zdroj: Denik.cz | Odkaz Odkaz

Zmrzlina

S postupným oteplováním začíná sezona zmrzlin. V metropoli ji milovníci sladkostí seženou skoro na každém rohu. Přestože loni došlo k mírnému zdražení, letos jsou ceny skoro stejné. Za jeden kopeček zákazník utratí kolem padesáti nebo šedesáti korun.

Celníci odhalili v dodávce na D8 u Lovosic téměř půl tuny závadného masa

15. 4. 2024 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Logo Státní veterinární ústav

Ústečtí celníci objevili téměř půl tuny drůbežího masa a mořských plodů přepravovaných v nevhodných podmínkách. Malé nákladní vozidlo českého přepravce zastavili na dálnici D8 u Lovosic na Litoměřicku. Inspektoři rozmrazené výrobky znehodnotili barvivem a nařídili jejich likvidaci v asanačním podniku.

Češi umějí pomáhat. Jarní Sbírka potravin vynesla 467 tun zboží

15. 4. 2024 | Zdroj: potravinova banka | Článek Článek

Mouka balená v sáčku

V jarním kole celorepublikové Sbírky potravin se vybralo ve 2112 prodejnách 417 tun potravin, z nichž lze připravit až 834 tisíc porcí jídla. Zákazníci rovněž přispěli 50 tunami základní drogerie a hygienických potřeb, které potravinové banky lidem v nouzi také poskytují.

Gastronomický průvodce Gault & Millau bude hledat nejlepší české restaurace

12. 4. 2024 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Vepřo knedlo

Nejlepší české restaurace bude nově hledat gastronomický průvodce Gault & Millau. Kromě toho chce také podpořit úroveň české gastronomie a zvýšit návštěvnost restauracím. ČTK to dnes na gastronomickém festivalu v Praze řekli zástupci průvodce.

Odkazy

Přidat odkaz

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info