Potravinářství

  • Zobrazit podle
  • Regionu

Analýza: Zlevněná vejce jsou před Velikonocemi nejdražší za 7 let

19. 4. 2019 | Zdroj: ceskenoviny.cz | Článek Článek

Vejce

Vejce ve slevových akcích dva týdny před Velikonocemi byla nejdražší za posledních sedm let. Vyplývá to z analýzy letáků, kterou provedla společnost Česká distribuční doručující akční letáky od obchodních řetězců. Řetězce totiž častěji zařazují do slev prémiová vejce.

Pekárenský trh: Jak se vyvíjí poptávka po chlebu?

18. 4. 2019 | Zdroj: pekarske-technologie.cz | Článek Článek

Chléb - profil

Roční spotřeba chleba činí v České republice přibližně 40 kg na osobu. Mezi českými spotřebiteli je stále největší zájem o klasický pšenično-žitný chléb. Pozadu ale nezůstávají také chlebové speciality či dopékané pečivo. Dokládají to data ze Spotřebitelského panelu GfK. Podívejte se, jak se vyvíjí trh s chlebem.

Hezké Biovelikonoce: biovejce jsou zdravější a pocházejí od šťastnějších slepic

18. 4. 2019 | Zdroj: pro-bio.cz | Článek Článek

BIO Nadpis

Velikonoce si bez vajec nedokážeme představit. Zkuste to letos jinak a kupte si česká biovejce od místních ekologických zemědělců. V Česku je 40 ekologických farem, které chovají nosnice a každý rok dodají asi 3,4 miliónu biovajec na trh.

Mladí pekaři se utkali v soutěži Pekař roku 2019 junior

18. 4. 2019 | Zdroj: pekarske-technologie.cz | Článek Článek

Chléb normální

Začátkem dubna se na Střední průmyslové škole potravinářství a služeb Pardubice uskutečnil 23. ročník soutěže Pekař roku 2019 v kategorii junior. Finále se zúčastnilo deset studentů z potravinářských škol a učilišť z celé České republiky. Jak se vedlo mladým pekařům?

Pekařka Šárka Nemešová vyrábí tradiční pečivo postaru a bez strojů

18. 4. 2019 | Zdroj: pekarske-technologie.cz | Článek Článek

Bageta

Tradiční způsob výroby chleba, housek, koláčů či bábovek má na trhu své místo. Důkazem toho je Šárka Nemešová, která vlastní malou řemeslnou pekárnu v Dolní Oldřiši na Liberecku. Měsíčně talentovaná pekařka zadělá přes 1 000 kg mouky. Stroje byste ale v její pekárně hledali marně. Pečivo vyrábí postaru, ručně.

Obchodům rostou před Velikonocemi tržby

18. 4. 2019 | Zdroj: tyden.cz | Odkaz Odkaz

Před Velikonocemi lidé ve zvýšené míře kupují alkohol, vejce, maso či sladkosti a na pulty se dostává i zboží, které jinak obchodní řetězce nenabízejí, například kopřivy do velikonoční nádivky. Vyplývá to z ankety ČTK mezi obchodními řetězci.

Řeznictví ovládaná Agrofertem zákazníky nelákají, zavřela první pobočka

18. 4. 2019 | Zdroj: E15 on line | Odkaz Odkaz

Maso

Sázka na poptávku po kvalitních potravinách nevyšla koncernu Agrofert ze svěřenského fondu Andreje Babiše. Nabízet je měl koncept provozoven Pražské řeznictví, nyní ale po roce fungování zavřela první z nich. Následovat mohou další, uvádí portál Neovlivní.cz.

Odkazy

Přidat odkaz

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics
ISSN: 1804-1930


Kalendář


Podporujeme utipa.info