Potravinářství

  • Zobrazit podle
  • Regionu

Nejlepší inovací prošla ovesná kaše nebo máslový mazanec

20. 9. 2019 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Logo Potravinářská komora

Potravinářská komora ocenila jako nejlepší letošní inovativní výrobky Ovesnou kaši pro děti s vápníkem bez lepku od Semix Pluso, máslový mazanec od Zeelandie, ochucené kakaové Orion Granko od Nestlé, Špekáčky Extra 1978 od řeznictví H+H a tyčinku s ořechy a proteinem bez přidaného cukru od Emco.

Škodlivý akrylamid v dětských sladkostech. Test prověřil sušenky na českém trhu

20. 9. 2019 | Zdroj: Aktuálně.cz | Odkaz Odkaz

Dětské sušenky splňují předepsané normy pro obsah škodlivého akrylamidu, některé ovšem na samotné hranici. Ukázal to test 12 dětských sušenek od spotřebitelské organizace dTest. Akrylamid v potravinách zvyšuje riziko vzniku nádorových onemocnění, škodí nervovému systému i poškozuje genetickou informaci.

Zpráva o cizorodých látkách v potravních řetězcích za rok 2018: K extrémním nálezům nedochází

20. 9. 2019 | Zdroj: MZe ČR | Článek Článek

Ucelený pohled na zatížení agrárního a potravinářského sektoru jednotlivými znečišťujícími látkami poskytuje každoroční sledování cizorodých látek v potravních řetězcích. Podle zprávy o výsledcích tohoto sledování a vyhodnocování za rok 2018 nedochází k extrémním nálezům zatížení cizorodými látkami.

Slovensko sníží sazbu DPH na další potraviny

20. 9. 2019 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Mléčné výrobky

Slovensko rozšíří seznam potravin, na které se bude vztahovat nižší sazba daně z přidané hodnoty (DPH). Rozhodl o tom dnes parlament. Jde o další opatření v rámci sociálního balíčku, která koaliční strany prosadily necelý půlrok před parlamentními volbami.

Pekařství Paul nabídne burger v bulce z těsta Charlemagne

20. 9. 2019 | Zdroj: pekarske-technologie.cz | Článek Článek

S netradiční novinkou přichází před letošním podzimem francouzské pekařství Paul. V jeho nabídce se objeví položka, kterou bychom v prodejně s pečivem možná nečekali. Sortiment doplní šťavnatý burger. Novinka v sobě přitom propojí obě charakteristiky pekařství Paul, francouzskou tradici a vynikající chuť.

V Plzni bude festival minipivovarů, 70 jich nabídne 240 značek

19. 9. 2019 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Piva ve sklenicích

V Plzni bude tento pátek a sobotu v Pivovarském dvoře v Černicích festival minipivovarů. Nejméně 68 nejmenších českých výrobců představí přes 240 značek českých a moravských piv, více než loni. Na 12. ročníku festivalu Slunce ve skle budou tak z 60 procent svrchně kvašená piva, tedy nápoje typů ALE, IPA a stout.

Zachraň jídlo vydává svou první kuchařku a spouští e-shop

19. 9. 2019 | Zdroj: Zachraň jídlo | Článek Článek

“100 receptů, rad a tipů, jak využít jídlo až do posledního kousku” je podtitul nové kuchařky Zachraň jídlo v kuchyni, která vychází v říjnu tohoto roku. Iniciativa Zachraň jídlo v receptech pracuje se surovinami, které v českých domácnostech nejčastěji zbývají. Smyslem knihy je snížit plýtvání na úrovni domácností.

Inspektoři letos zatím zjistili v testech burčáku jednu chybu

18. 9. 2019 | Zdroj: ČTK | Článek Článek

Logo Stántí zemědělská a potravinářská inspekce

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI) letos zkontrolovali na sto prodejen burčáku, odebrali 42 vzorků buď českého nebo zahraničního částečně zkvašeného moštu, v jednom vzorku se prokázala chyba. ČTK to dnes sdělil mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Odkazy

Přidat odkaz

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics
ISSN: 1804-1930


Kalendář


Podporujeme utipa.info