Potravinářství

  • Zobrazit podle
  • Regionu

Zdecimovaným restauracím pomáhají pivovary i výrobci nealka. Bojují tak za vlastní tržby

4. 8. 2020 | Zdroj: E15 on line | Odkaz Odkaz

Pivo

Nejprve zavřené hospody a nyní jejich celkově nižší návštěvnost připravily o tržby pivovary i výrobce nealko nápojů. Prodeje v hotelech a restauracích pro ně obvykle znamenají i třetinu tržeb. Různými druhy podpory se je proto snaží zachránit.

Z Tábora dělá ráj gastronomie a pomáhá farmářům. Nešel jsem do toho zbohatnout, říká

4. 8. 2020 | Zdroj: Aktuálně.cz | Odkaz Odkaz

Víno nalévání

Z menšího města se klidně může stát Mekka gastronomie, kde ulicemi proudí hloučky místních i turistů. Stačí k tomu mladí nadšenci, kteří odtud za lehčím živobytím neutečou do Prahy. V Táboře patří mezi takové lokální patrioty podnikatel Jan Čulík.

Kosteleckým uzeninám loni klesl zisk na půlku

4. 8. 2020 | Zdroj: novinky.cz | Odkaz Odkaz

Maso

Největšímu českému zpracovateli masa, Kosteleckým uzeninám, loni meziročně klesl zisk o zhruba 45 procent z předloňských 119,5 milionu korun na loňských 67,1 milionu korun. Společnost to uvádí ve výroční zprávě umístěné ve Sbírce listin.

V Opavě vzniká pekařské muzeum. Ukáže, jak se pekařina dělala kdysi

4. 8. 2020 | Zdroj: pekarske-technologie.cz | Článek Článek

Chléb normální

Z krachující pekárny v Oticích na Opavsku vybudoval silnou značku. Když už se neměla kam rozšiřovat, neváhal postavit nový moderní provoz na zelené louce v Opavě, ze staré pekárny v Oticích pak udělal výrobnu bezlepkového pečiva. Teď se podnikatel Martin Knappe pouští do další výzvy.

Nižší DPH u potravin v Německu láká Čechy k nákupní turistice. Otevírá to téma stejného snížení v Česku

3. 8. 2020 | Zdroj: E15 on line | Odkaz Odkaz

Nákupní košík

Německo od 1. července snížilo DPH na potraviny a drogistické zboží. Následné snížení cen v německých obchodech nenechali bez povšimnutí ani Češi. Nemusí jít ani o fyzickou cestu do Německa. Výhodné nákupy nabízejí i tamní internetové obchody.

Polárkový dort v detektoru kovů. Výroba tradiční české pochoutky má přísná pravidla

3. 8. 2020 | Zdroj: ČT 24 | Odkaz Odkaz

Receptura na výrobu polárkového dortu se během sedmdesáti let téměř nezměnila, technologie ale prošla výraznou proměnou. Výrobu, kvalitu i bezpečnost dnes totiž kontrolují počítače. Jak tato v Česku tolik oblíbená pochoutka vzniká, ukazuje galerie fotografií z továrny jednoho českého producenta mražených potravin.

Firma pěstující houby šiitake chce zvýšit produkci na 5 tun

3. 8. 2020 | Zdroj: ceskenoviny.cz | Článek Článek

Společnost True Shiitake, která v Káraném u Prahy pěstuje houby šiitake, známé také jako houževnatec jedlý, plánuje letos zvýšení produkce. Z loňských 1,7 tuny se chce dostat až na pět tun hub pěstovaných na dubových kládách, řekl ČTK jednatel firmy Dalibor Sýkorovský.

Odkazy

Přidat odkaz

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics
ISSN: 1804-1930


Kalendář


Podporujeme utipa.info