Maso z farmy se mohlo dostat až na pulty obchodů
07.06.2001 | Hospodářské noviny
I když naprostá většina skotu pocházejícího ze zemědělského družstva Dušejov na Jihlavsku končí v Kosteleckých uzeninách, které veškeré zpracovávané kusy na BSE testují, zhruba dvacet zvířat měsíčně chovatelé prodávají do menších jatek v jejich okolí. Podle marketingové ředitelky Kosteleckých uzenin Vladky Pivoňkové se tak teoreticky mohlo neprověřené maso z těchto kusů dostat až na pulty v obchodech.
Většina spotřebitelů na obalu nepozná, zda maso prošlo či neprošlo kontrolou na BSE, protože obchodníci často toto sdělení odmítají na výrobky umístit. Takto označené maso by totiž bylo více konkurenceschopné.
Další články v kategorii Venkov
- Na sršně asijské se začínají líčit pasti podél D5. Jde o nejrizikovější místo (03.05.2024)
- Ochranná pásma kvůli africkému moru prasat na Liberecku se znovu rozšířila (02.05.2024)
- Sladké potěšení na balkoně: Převislé jahody zdobí a také skvěle chutnají (02.05.2024)
- Africký mor se potvrdil u dalších dvou prasat z Hrádku nad Nisou a Mníšku (30.04.2024)
- Jarní výstavu Flora Olomouc navštívilo 50.000 lidí, o něco méně než loni (29.04.2024)
- Rybářství Třeboň stouply tržby meziročně o šest procent, zvýšil se i zisk (29.04.2024)
- Útraty Čechů za květiny loni klesly o 7,2 procenta na 15 mld. Kč (26.04.2024)
- Obce se zlepšují v třídění komunálního odpadu, ukazují data MŽP (23.04.2024)
- USA čeká největší invaze cikád za desetiletí, mohou jich být biliony (22.04.2024)
- Kladrubský hřebčín chce v září předvést jízdu s rekordním 24spřežím (17.04.2024)