SZÚ: Zakysané mléčné výrobky působí antidepresívně

Zakysané mléčné výrobky, jako je kefír, acidofilní mléko, jogurt a smetanový zákys, působí antidepresívně. "Průzkumy ukázaly, že při fermentaci se z mléčné bílkoviny uvolňuje aminokyselina tryptofan, která působí antidepresívně a zlepšuje náladu," řekla odbornice na výživu ze Státního zdravotního ústavu (SZÚ) Lydie Ryšavá.

Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info