Doporučená denní dávka vitaminu E zvýšena
06.11.2000 | ÚZPI
Americká Národní akademie věd zvýšila v květnu letošního roku (2000) doporučenou denní dávku (R.D.A.) pro vitamin E z původních 12 mg na 15 mg za den. Jedná se o první změnu doporučovaného příjmu vitaminu E od roku 1989. Tato změna se týká jak mužů, tak žen. Hlavním zdrojem vitaminu E ve stravě jsou rostlinné oleje, vhodná je rovněž konzumace pšeničných klíčků, ořechů a nejrůznějších druhů semen.
Baking & Snack, 22, 2000, č. 6, s. 16 (kop)
Další články v kategorii
- Ve velkochovu slepic na Havlíčkobrodsku veterináři potvrdili ptačí chřipku (21.12.2025)
- Provozovateli jatek v Holešově meziročně vzrostl čistý zisk a také tržby (20.12.2025)
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Španělské úřady prověřují, zda africký mor prasat neunikl z tamní laboratoře (19.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)

Tweet



