Do konce měsíce lze žádat o podporu pojištění zvířat

Do konce mesíce lze žádat o podporu pojištení zvírat

Pondelí 30. ríjna je posledním termínem, do kdy mohou zemedelci žádat na územních odborech Ministerstva zemedelství CR (MZe) o financní podporu na pojištení nákaz hospodárských zvírat. Agris o tom dnes informoval reditel úseku zemedelského pojištení CSOB pojištovny, druhého nejvetšího pojistitele zemedelských rizik v CR, Jirí Sychra.

Dosud ovšem není známo, zdali zemedelci uvedenou podporu opravdu dostanou. Podpurný program bude totiž realizován pouze za predpokladu, že "objem financních prostredku, který bude k 15. listopadu letošního roku v rámci programu 8.D k dispozici, umožní vyplatit žadatelum alespon deset procent prokázaných nákladu". Výše podpory však muže na základe rozhodnutí MZe cinit až 35 procent prokázaných nákladu. Rozhodující bude, zdali do uvedeného termínu nevznikne na území CR taková nákazová situace, která by vycerpala nákazový fond, a dále pocet žadatelu o podporu.

Ti pritom musí podat své žádosti na podporu v období od 1.8. 2000 do 30.10. 2000. Na dotaci má nárok pouze takový podnikatel, jehož zaplacené pojistné hospodárských zvírat ciní na letošní kalendární rok minimálne 10 000 korun, k 31.10. má uzavrenou platnou pojistnou smlouvu na nákazové pojištení a do stejného termínu uhradí pojištovne pojistné za rok 2000 na druh rizika "nákaza".

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info