ČSOB pojišťovna má nový produkt - AGRIS

V případě bezeškodního průběhu pojištěných plodin v roce sklizně mohou zemědělci dosáhnout výrazné slevy - čtyřicetiprocentního bonusu. To je podstata nově nabízeného produktu ČSOB pojišťovny, o kterém Agris informoval ředitel úseku zemědělského pojištění společnosti Jiří Sychra.

"Systém bonusového pojištění je takový, že poslední splátka pojistného je ve splátkovém kalendáři na pojistné smlouvě stanovena ve výši 40 procent s úhradou po sklizni pojištěných plodin. V případě, že klientovi nenastala škoda na plodinách, splátka se neplatí," konstatoval Sychra. V případě, že ke škodnímu průběhu v příslušném roce došlo, bonus samozřejmě neplatí, ale do následujícího hospodářského roku se předchozí rok nezapočítává a pojištěný má tedy znovu nárok na bonus v plné výši.

Jako příklad uvedl Sychra pojištění sta hektarů ozimé řepky při výnosu tří tun z hektaru a ceně 6000 korun za tunu v případě pojištění proti krupobití. Z celkové hodnoty 1,8 milionu korun činí základní pojištění tohoto rizika 71 991 korun, bonus ve výši 40 procent znamená snížení částky o 28 796 korun. "V případě nulového škodního průběhu uhradí klient pojistiteli pouze 60 procent pojistného v daném roce, to znamená 43 195 korun," upřesnil Sychra. Nový produkt začala ČSOB pojišťovna nabízet počátkem letošního září a jeho název je "Agris".

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info