Větší přesnost ve výživě dusíkem
09.10.2000 | ÚZPI
Vetší presnost ve výžive dusíkem
A. Blackmar z Iowa State University je propagátorem metody stanovení potreby dusíku na základe rozboru stonku kukurice pred koncem vegetace, jelikož práve složení stonku má pro výživný stav pudy vypovídací hodnotu. Doporucuje odebírat vzorky stonku ve výšce (15,24-25,40 cm nad povrchem pudy v prubehu jednoho týdne jakmile kukurice dosáhne skliznové zralosti. Stonky se odrezávají v délce cca 40 cm. Na základe rozsáhlých polních pokusu bylo stanoveno, že optimální hladine dusíku v pude odpovídá hodnota 700 až 2000 ppm.
Další články v kategorii
- Farma Bezdínek na Karvinsku vybudovala skleník pro rajčata a energocentrum (31.05.2024)
- VIDEOSERIÁL Selský rozum – jak zastavit pokles živočišné výroby? (31.05.2024)
- Správa: ČR je opět zemí bez ptačí chřipky, poslední ohnisko bylo 19. března (31.05.2024)
- Senátoři dnes schválili novelu, která dává zelenou agrovoltaice (31.05.2024)
- Obliba plísňových sýrů v ČR roste, Jihočeská niva je mlékárenským výrobkem roku (31.05.2024)
- Agrolesnictví se zvolna v ČR prosazuje jako alternativa zemědělského hospodaření (31.05.2024)
- Na první pohled sympatická, ve skutečnosti ničitel. Pálavou se šíří invazní klejicha (31.05.2024)
- Investiční alkohol řeší na Vysočině policie, může jít o podvod za miliony (31.05.2024)
- Úspěšná jihočeská Simmental tour (31.05.2024)
- Varování pro spotřebitele: salmonela v chlazeném kuřecím mase ze zahraničí (31.05.2024)