Nový typ "libových kuřat"
10.07.2000 | ÚZPI
Tým výzkumníků z Quebecu v Kanadě oznámil, že vyvinul metodu, jak vyprodukovat nový typ kuřat s nízkým obsahem tuku v jatečném těle. Výsledným produktem jsou kuřata s obsahem tuku nižším o 70 % v bílém mase a 68 % v červeném mase a také s vyšší nutriční hodnotou masa než u normálních kuřat. Vědci sdělili, že snížení tuku dosáhli pomocí experimentů s krmením pro kuřata a změnami technik managementu. Krmivo pro kuřata se skládá z izolátů rostlinných proteinů na základě sóji, kukuřice a obilí s vysokým obsahem proteinů, z nichž žádný nebyl geneticky modifikován. Krmivo obsahuje také množství vitaminů a nezbytných minerálů, ale žádné živočišné vedlejší produkty a antibiotika. Další klíčovou podmínkou je to, že kuřata nežijí v období 42 dní po vylíhnutí ve stresujících podmínkách, mezi něž patří zejména uzavřenost v těsných prostorách. Výzkumný tým doufá, že tato "libová kuřata" budou k dostání v obchodech po celé Kanadě již v červnu tohoto roku.
World Poultry, 16, 2000, č.5, s.7 (Vo)
Další články v kategorii
- Čeští experti připravují zdravější rostlinné oleje. Prospějí ekonomice i ekologii (19.05.2024)
- Má to smysl: po deseti letech pálavského borytobraní už není skoro co vytrhávat (18.05.2024)
- Zlínský kraj rozdělí letos mezi včelaře 1,198 mil. Kč, podpoří 102 včelařů (17.05.2024)
- Zemědělci rozhodnou, zda stejně jako odboráři zruší demonstraci v Praze (17.05.2024)
- Exportní konzultace s agrárními a ekonomickými diplomaty dne 27. června 2024 v PVA Expo Praha – Letňany (17.05.2024)
- Mimořádná opatření proti šíření verticiliového vadnutí chmele v ČR (17.05.2024)
- Po jahodách na poli u Olomouce se jen zaprášilo, musí dozrát další (17.05.2024)
- Zemědělství je moderní a atraktivní obor, proto pro něj motivujeme mladé (17.05.2024)
- SZPI analyzuje složení bonbónů s muscimolem, kvůli nim zkolabovala žákyně ZŠ (17.05.2024)
- Na motýlích loukách se hmyzu mimořádně daří, další vzniká v Kyselce (17.05.2024)