Nový typ "libových kuřat"

Tým výzkumníků z Quebecu v Kanadě oznámil, že vyvinul metodu, jak vyprodukovat nový typ kuřat s nízkým obsahem tuku v jatečném těle. Výsledným produktem jsou kuřata s obsahem tuku nižším o 70 % v bílém mase a 68 % v červeném mase a také s vyšší nutriční hodnotou masa než u normálních kuřat. Vědci sdělili, že snížení tuku dosáhli pomocí experimentů s krmením pro kuřata a změnami technik managementu. Krmivo pro kuřata se skládá z izolátů rostlinných proteinů na základě sóji, kukuřice a obilí s vysokým obsahem proteinů, z nichž žádný nebyl geneticky modifikován. Krmivo obsahuje také množství vitaminů a nezbytných minerálů, ale žádné živočišné vedlejší produkty a antibiotika. Další klíčovou podmínkou je to, že kuřata nežijí v období 42 dní po vylíhnutí ve stresujících podmínkách, mezi něž patří zejména uzavřenost v těsných prostorách. Výzkumný tým doufá, že tato "libová kuřata" budou k dostání v obchodech po celé Kanadě již v červnu tohoto roku.

World Poultry, 16, 2000, č.5, s.7 (Vo)

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info