Agris.cz - agrární portál

Nový typ "libových kuřat"

10. 7. 2000 | ÚZPI

Tým výzkumníků z Quebecu v Kanadě oznámil, že vyvinul metodu, jak vyprodukovat nový typ kuřat s nízkým obsahem tuku v jatečném těle. Výsledným produktem jsou kuřata s obsahem tuku nižším o 70 % v bílém mase a 68 % v červeném mase a také s vyšší nutriční hodnotou masa než u normálních kuřat. Vědci sdělili, že snížení tuku dosáhli pomocí experimentů s krmením pro kuřata a změnami technik managementu. Krmivo pro kuřata se skládá z izolátů rostlinných proteinů na základě sóji, kukuřice a obilí s vysokým obsahem proteinů, z nichž žádný nebyl geneticky modifikován. Krmivo obsahuje také množství vitaminů a nezbytných minerálů, ale žádné živočišné vedlejší produkty a antibiotika. Další klíčovou podmínkou je to, že kuřata nežijí v období 42 dní po vylíhnutí ve stresujících podmínkách, mezi něž patří zejména uzavřenost v těsných prostorách. Výzkumný tým doufá, že tato "libová kuřata" budou k dostání v obchodech po celé Kanadě již v červnu tohoto roku.

World Poultry, 16, 2000, č.5, s.7 (Vo)


Zdroj: ÚZPI, 10. 7. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 02.06.2024 15:35