Mléčnany proti listeriím
02.06.2000 | ÚZPI
Otravy vyvolané mikroorganismem Listeria monocytogenes. Obtížná diagnóza, vlastnosti listerií, hlavní zdroje rekontaminace. Protože přítomnost listerií během výroby nelze odstranit, riziko infekce je trvalé.Toto riziko lze snížit tím, že se zabrzdí jejich růst. Přídavkem mléčnanů je možné jejich růst zpomalit a to především průběh počáteční pomnožovací fáze. Mléčnany prodlužují údržnost a zvyšují nezávadnost výrobku.
Potravinářské aktuality - Masný průmysl, 2000, č. 2, s. 44 - 47 (-lep-)
Další články v kategorii
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Babiš vloží Agrofert do fondu RSVP Trust (23.12.2025)
- Tento legendární stroj měnil venkov: Příběh nejrozšířenějšího traktoru Evropy (23.12.2025)
- Letos se objevilo ve velkochovech deset ohnisek ptačí chřipky, stejně jako loni (22.12.2025)

Tweet



