Mléčnany proti listeriím
2. 6. 2000 | ÚZPI
Otravy vyvolané mikroorganismem Listeria monocytogenes. Obtížná diagnóza, vlastnosti listerií, hlavní zdroje rekontaminace. Protože přítomnost listerií během výroby nelze odstranit, riziko infekce je trvalé.Toto riziko lze snížit tím, že se zabrzdí jejich růst. Přídavkem mléčnanů je možné jejich růst zpomalit a to především průběh počáteční pomnožovací fáze. Mléčnany prodlužují údržnost a zvyšují nezávadnost výrobku.
Potravinářské aktuality - Masný průmysl, 2000, č. 2, s. 44 - 47 (-lep-)
Zdroj: ÚZPI, 2. 6. 2000
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 24.12.2025 20:33
