Nový emulgátor společnosti Quest
15.09.2000 | ÚZPI
Společnost QUEST INTERNATIONAL FLAVORS & FOOD INGREDIENTS uvedla na americký trh nový emulgátor s košer certifikací, nazvaný Admul WOL 1408K. Přípravek má vynikající funkční vlastnosti, čistou, jemnou chuť a je významným přínosem pro výrobce čokolády. Společnost QUEST doporučuje používat přípravek Admul v kombinaci se standardním čokoládovým emulgátorem - lecitinem, protože oba preparáty se vzájemně doplňují, resp. vytvářejí jedinečnou synergii, díky níž dochází k výraznému zvýšení účinnosti a potažmo i snížení výrobních nákladů. Admul WOL redukuje energetickou hodnotu čokolády a snižuje povrchové napětí, takže je možno vytvořit na výrobku slabší a rovnoměrnější vrstvičku čokoládové polevy, aniž by se musel zvyšovat obsah čokoládového másla.
Candy Industry, 164, 1999, č. 10, s. 44 (kop)
Další články v kategorii
- Potravinářská inspekce zjistila 2,64 tuny exotického ovoce atemoya thompson s koktejlem 6 nadlimitních pesticidů, některé překročily limit 7x (12.05.2024)
- Další zemědělské protesty budou 22. května v Praze, mají být masivní (11.05.2024)
- Co pomůže českému zemědělství? Když naváže na evropské strategie (10.05.2024)
- Podíl nevyhovujících nálezů cizorodých látek v potravinovém řetězci byl loni minimální, meziročně klesl (10.05.2024)
- Výzkum naznačil cestu, jak zajistit výnosy plodin i při vysokých teplotách (10.05.2024)
- Potvrzeno: kočka divoká z Křivoklátska má příbuzné v Doupovských horách (10.05.2024)
- Vědci poprvé popsali základní prvky vzájemné komunikace vorvaňů (10.05.2024)
- Absolutním vítězem soutěže Chutná hezky. Jihočesky se stalo Pekařství Cais (10.05.2024)