Potravináři zvyšují svůj podíl v komoditních radách

Potravinári zvyšují svuj podíl v komoditních radách

Ze soucasných zhruba deseti procent svých zástupcu v komoditních radách ministerstva zemedelství by meli zástupci Potravinárské komory CR (PK) zvýšit tento podíl približne dvojnásobne. Informoval o tom viceprezident PK Jaroslav Camplík.

Podle jeho údaju se na tom potravinári dohodli s ministrem zemedelství Janem Fenclem. "Byl to oboustranný kompromis, ze soucasných 17 zástupcu se zvýší pocet potravináru v komoditních radách zhruba na tricet, i když jsme puvodne navrhovali vyšší zastoupení," konstatoval Camplík. Složení komoditních rad by pritom melo být podle jeho slov základem pro poradní orgány Státního zemedelského intervencního fondu (SZIF), který oficiálne zahájil cinnost letos 11. srpna.

Komora však podle Camplíka usiluje také o obsazení dalších postu na ministerstvu nebo s jeho chodem souvisejících orgánu. "Chceme podat návrhy na obsazení námestka ministra pro potravinárství, vrchního reditele potravinárské výroby, jednoho clena do odboru evropské integrace za odcházející pracovnici Milušku Vrlovou, dva cleny prezídia SZIF a tip na výkonného reditele Fondu," upresnil Camplík. Jednání o personálních otázkách s ministrem zemedelství by melo probehnout v nejbližších dnech.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info