Nové centrum pro výzkum lecitinu
09.08.2000 | ÚZPI
V dánském Aarhusu bylo otevřeno nové centrum pro aplikaci lecitinu, které zde zřídila společnost CENTRAL SOYA ZERN LECITIN. Nový ústav bude poskytovat veškeré potřebné přístrojové i personální vybavení pro výzkum aplikačních možností a vývoj nových receptur s uplatněním lecitinu, zejména s ohledem na regionální chuťové zvyklosti a požadavky spotřebitelů v Evropě, Africe a na Středním Východě. Centrum bude rovněž pořádat semináře a praktickou výuku v oblasti využívání lecitinu ke zvyšování nutriční hodnoty a spotřebitelských charakteristik potravinářských výrobků.
CFW, 45, 2000, č. 4, s. 186 (kop)
Další články v kategorii
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Babiš vloží Agrofert do fondu RSVP Trust (23.12.2025)
- Tento legendární stroj měnil venkov: Příběh nejrozšířenějšího traktoru Evropy (23.12.2025)
- Letos se objevilo ve velkochovech deset ohnisek ptačí chřipky, stejně jako loni (22.12.2025)

Tweet



