Společnost ADM nabízí novou řadu lecitinových produktů

Společnost ARCHER DANIEL MIDLAND (ADM) se v poslední době významně prosazuje, mimo své další aktivity, v oblasti výroby vysoce jakostních lecitinových produktů pro použití v nejrůznějších aplikacích. Použitím lecitinů společnosti ADM ve výrobě čokolád a potahovacích hmot se redukuje vznik tukového výkvětu na výrobcích, snižuje se spotřeba kakaového másla, a v důsledku snížení viskozity se zrychluje výroba. Nová řada lecitinových produktů zahrnuje následující preparáty: YelkinT - plastický lecitin s vysokou retenční a emulgační schopností, vhodný zejména pro výrobky s vysokou viskozitou jako karamely a toffee, Ultratec - ultrafiltrovaný lecitin zbavený oleje, uplatňující své emulgační schopnosti v aromasenzitivních výrobcích a výrobcích s redukovaným obsahem tuku, a Thermolec - lecitin dispergovatelný ve vodě pro aplikace s vysokou vlhkostí. Pro čokolády a potahovací směsi doporučuje ADM dávkování v množství 0,25 - 0,5 % lecitinových koncentrátů. ADM rovněž dodává řadu monoglycerolových produktů pro aplikace, které vyžadují emulgátorové nebo škrobové komplexotvorné činidlo. V cukrovinkách monoglyceroly stabilizují tuk a zpomalují tvorbu tukového výkvětu. Rovněž zabraňují migraci oleje v polevách, v nichž bylo kakaové máslo nahrazeno rostlinným tukem.

Candy Industry, 164, 1999, č. 10, s. 44 (kop)

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info