V čele Agrární komory stanul opět Hlaváček

Právo 5.12.1998

V cele Agrární komory stanul opet Hlavácek

VELKÁ BYSTRICE (pem) - Staronovým prezidentem Agrární komory CR byl na jejím pátecním 6. rádném snemu ve Velké Bystrici na Olomoucku zvolen Václav Hlavácek, zastupující jižní Moravu. Z 262 prítomných delegátu pro nej hlasovalo 222.

"Naším prvoradým úkolem nyní je zastavení odbytové krize. Toho musíme dosáhnout predevším zastavením subvencovaných dovozu v co nejkratší dobe a zabezpecením exportu," rekl Hlavácek.

Znacnou roli v tomto smeru musí podle nej sehrát stát. "Ocekáváme od nej v prvním prípade pomoc dodatecnými celními sazbami, omezením zvýhodnených kvót dovozu, vyhlášením minimálních dovozních cen i striktním dodržováním všech veterinárních a fytosanitárních predpisu.

Ve druhém prípade musí stát udelat to, co Evropská unie, tedy masívne podporit vývoz dotacemi. Nebudeme-li s prístupem státu spokojeni, jsme pripraveni naše protestní akce pritvrdit," dodal Hlavácek.

Zemedelci podle nej vstup do Evropské unie podporují v co nejkratším casovém horizontu za predpokladu stejných podmínek pro podnikání, jako mají dosavadní clenské zeme.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info