Agris.cz - agrární portál

V čele Agrární komory stanul opět Hlaváček

5. 12. 1998 | Právo

Právo 5.12.1998

V cele Agrární komory stanul opet Hlavácek

VELKÁ BYSTRICE (pem) - Staronovým prezidentem Agrární komory CR byl na jejím pátecním 6. rádném snemu ve Velké Bystrici na Olomoucku zvolen Václav Hlavácek, zastupující jižní Moravu. Z 262 prítomných delegátu pro nej hlasovalo 222.

"Naším prvoradým úkolem nyní je zastavení odbytové krize. Toho musíme dosáhnout predevším zastavením subvencovaných dovozu v co nejkratší dobe a zabezpecením exportu," rekl Hlavácek.

Znacnou roli v tomto smeru musí podle nej sehrát stát. "Ocekáváme od nej v prvním prípade pomoc dodatecnými celními sazbami, omezením zvýhodnených kvót dovozu, vyhlášením minimálních dovozních cen i striktním dodržováním všech veterinárních a fytosanitárních predpisu.

Ve druhém prípade musí stát udelat to, co Evropská unie, tedy masívne podporit vývoz dotacemi. Nebudeme-li s prístupem státu spokojeni, jsme pripraveni naše protestní akce pritvrdit," dodal Hlavácek.

Zemedelci podle nej vstup do Evropské unie podporují v co nejkratším casovém horizontu za predpokladu stejných podmínek pro podnikání, jako mají dosavadní clenské zeme.


Zdroj: Právo, 5. 12. 1998





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.05.2024 11:25