31.3. 2023 Konference Data a životní prostředí

Dne 31. března 2023 proběhne čtvrtá konference Data a životní prostředí, která se uskuteční v Národní technické knihovně v Praze (Ballingův sál, Národní technické knihovny, Technická 2710/6, Praha 6). Jedná se o závěrečnou konferenci projektu NERP, kde budou představeny finální výstupy a závěry.

V listopadu 2021 zahájila CENIA sérii konferencí, které si kladou za cíl seznámit odbornou i laickou veřejnost s tématem data v životním prostředí. CENIA letos pokračuje v projektu Národní environmentální reportingová platforma (NERP, více o projektu zde). NERP má za cíl optimalizovat systém příjmu, validace, zpracování a reportingu dat z oblasti životního prostředí. Mimo jiné má iniciovat vznik platformy poskytovatelů a zpracovatelů dat, která zabezpečí spolupráci a sdílení dat mezi spolupracujícími organizacemi – zaměří se na zabezpečení, práva použití, kvalitu a formáty dat, způsob přenosu datových sad, publikaci informací o životním prostředí a v neposlední řadě umožní efektivnější identifikaci datových zdrojů pro nové informační povinnosti.

V tuto chvíli si rezervujte termín v kalendáři a sledujte webové stránky www.cenia.cz a facebookový profil, kde budou postupně představeny další detaily a informace o akci.

Chcete-li si připomenout předchozí konference z cyklu Data a životní prostředí, odkazy na přednášky a záznamy najdete zde.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info