Pekařství Smajlík nabízí bezplatnou franšízu. Podmínkou je zaměstnání handicapovaných osob
24.05.2019 | pekarske-technologie.cz
Brněnské pekařství Smajlík již dva roky rozvíjí speciální sortiment pečiva pro potravinové alergiky. Nyní majitelé, manželé Vaníčkovi, nabízí zájemcům otevření dalších poboček pekařství prostřednictvím franšízy. Pokud zájemce zaměstná více než polovinu osob se zdravotním handicapem, může franšízu získat zdarma.
Před rokem jsme o pekařství Smajlík psali v článku O bezlepkové pečivo je v Brně zájem. Bezlepkové pekařství otevřelo druhou pobočku. V té době manželé Vaníčkovi ladili celý koncept. Nyní majitelé provozují dvě prodejny pekařství Smajlík a považují koncept za zcela připravený k rozšíření po celé České republice.
Manželé Vaníčkovi nyní zájemcům nabízí franšízu pekařství Smajlík, jehož koncept je vhodný do větších měst. Součástí franšízy je firemní know-how, zavedený logistický, skladový a pokladní systém i partnerské smlouvy s dodavateli. Pekařství zároveň poskytuje exkluzívní sortiment vlastních výrobků s každodenní dovážkou do prodejny. Dále Smajlík nabízí marketingovou podporu a spolupráci v rámci návrhu prodejny či způsobu financování. Takto připravená franšíza má být poskytnuta zcela bezplatně. Jedinou podmínkou je v nové prodejně zaměstnat minimálně polovinu osob se zdravotním handicapem.
„Uvědomili jsme si, jak jsou často diskriminovány osoby se zdravotním handicapem. Někdy jsou v chráněných dílnách zneužívány a jejich zařazení do práce je mnohdy pochybné. V tomto konceptu však mohou najít plnohodnotné uplatnění. Zákazníci sami nejsou nijak konfliktní, protože také trpí nějakým znevýhodněním,“ vysvětluje pomoc handicapovaným osobám Ivana Vaníčková. A přitom poukazuje na znevýhodnění zákazníků, které trápí potravinové alergie na lepek či imunitní nesnášenlivostí lepku známá jako celiakie.
Další články v kategorii
- Řečtí zemědělci se po vánoční pauze vrací k blokádám silnic a přechodů (28.12.2025)
- Česko chce flexibilitu v zemědělské politice. Může to být ale dvojsečné (27.12.2025)
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)

Tweet



