Agris.cz - agrární portál

Pekařství Smajlík nabízí bezplatnou franšízu. Podmínkou je zaměstnání handicapovaných osob

24. 5. 2019 | pekarske-technologie.cz

Brněnské pekařství Smajlík již dva roky rozvíjí speciální sortiment pečiva pro potravinové alergiky. Nyní majitelé, manželé Vaníčkovi, nabízí zájemcům otevření dalších poboček pekařství prostřednictvím franšízy. Pokud zájemce zaměstná více než polovinu osob se zdravotním handicapem, může franšízu získat zdarma.

Před rokem jsme o pekařství Smajlík psali v článku O bezlepkové pečivo je v Brně zájem. Bezlepkové pekařství otevřelo druhou pobočku. V té době manželé Vaníčkovi ladili celý koncept. Nyní majitelé provozují dvě prodejny pekařství Smajlík a považují koncept za zcela připravený k rozšíření po celé České republice.

Manželé Vaníčkovi nyní zájemcům nabízí franšízu pekařství Smajlík, jehož koncept je vhodný do větších měst. Součástí franšízy je firemní know-how, zavedený logistický, skladový a pokladní systém i partnerské smlouvy s dodavateli. Pekařství zároveň poskytuje exkluzívní sortiment vlastních výrobků s každodenní dovážkou do prodejny. Dále Smajlík nabízí marketingovou podporu a spolupráci v rámci návrhu prodejny či způsobu financování. Takto připravená franšíza má být poskytnuta zcela bezplatně. Jedinou podmínkou je v nové prodejně zaměstnat minimálně polovinu osob se zdravotním handicapem.

Uvědomili jsme si, jak jsou často diskriminovány osoby se zdravotním handicapem. Někdy jsou v chráněných dílnách zneužívány a jejich zařazení do práce je mnohdy pochybné. V tomto konceptu však mohou najít plnohodnotné uplatnění. Zákazníci sami nejsou nijak konfliktní, protože také trpí nějakým znevýhodněním,“ vysvětluje pomoc handicapovaným osobám Ivana Vaníčková. A přitom poukazuje na znevýhodnění zákazníků, které trápí potravinové alergie na lepek či imunitní nesnášenlivostí lepku známá jako celiakie.


Zdroj: pekarske-technologie.cz, 24. 5. 2019





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 29.03.2024 06:09