Krmení doplňkem hořčíku před porážkou zlepšuje kvalitu masa
19.03.2001 | Hospodářské noviny
Výzkumníci z univerzity v Illinois v USA uskutečnili studii, aby porovnali vliv doby zkrmování určitého množství doplňkového hořčíku před porážkou na kvalitu vepřového masa. Byly sestaveny krmné dávky obohacené magnesium sulfátem, které poskytly 3,2 g hořčíku na prase a den a byly zkrmovány pět, tři nebo dva dny před porážkou. Výsledky studie ukazují, že krmení určitým množstvím hořčíku prasatům ve výkrmu v období více než pět dní před porážkou mělo za následek snížení ztrát šťavnatosti a barvy masa. Výzkumníci též ale konstatovali, že k tomu, aby se zlepšily kvalitativní charakteristiky vepřového masa jsou potřebné další studie, které by stanovily optimální kombinaci množství doplňku a doby krmení.
Feedstuffs, 73, 2000, č.2, příloha - s. 2 (Vo)
Další články v kategorii
- Ve velkochovu slepic na Havlíčkobrodsku veterináři potvrdili ptačí chřipku (21.12.2025)
- Provozovateli jatek v Holešově meziročně vzrostl čistý zisk a také tržby (20.12.2025)
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Španělské úřady prověřují, zda africký mor prasat neunikl z tamní laboratoře (19.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)

Tweet



