Krmení doplňkem hořčíku před porážkou zlepšuje kvalitu masa

Výzkumníci z univerzity v Illinois v USA uskutečnili studii, aby porovnali vliv doby zkrmování určitého množství doplňkového hořčíku před porážkou na kvalitu vepřového masa. Byly sestaveny krmné dávky obohacené magnesium sulfátem, které poskytly 3,2 g hořčíku na prase a den a byly zkrmovány pět, tři nebo dva dny před porážkou. Výsledky studie ukazují, že krmení určitým množstvím hořčíku prasatům ve výkrmu v období více než pět dní před porážkou mělo za následek snížení ztrát šťavnatosti a barvy masa. Výzkumníci též ale konstatovali, že k tomu, aby se zlepšily kvalitativní charakteristiky vepřového masa jsou potřebné další studie, které by stanovily optimální kombinaci množství doplňku a doby krmení.

Feedstuffs, 73, 2000, č.2, příloha - s. 2 (Vo)

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info