Krmení doplňkem hořčíku před porážkou zlepšuje kvalitu masa
19. 3. 2001 | Hospodářské noviny
Výzkumníci z univerzity v Illinois v USA uskutečnili studii, aby porovnali vliv doby zkrmování určitého množství doplňkového hořčíku před porážkou na kvalitu vepřového masa. Byly sestaveny krmné dávky obohacené magnesium sulfátem, které poskytly 3,2 g hořčíku na prase a den a byly zkrmovány pět, tři nebo dva dny před porážkou. Výsledky studie ukazují, že krmení určitým množstvím hořčíku prasatům ve výkrmu v období více než pět dní před porážkou mělo za následek snížení ztrát šťavnatosti a barvy masa. Výzkumníci též ale konstatovali, že k tomu, aby se zlepšily kvalitativní charakteristiky vepřového masa jsou potřebné další studie, které by stanovily optimální kombinaci množství doplňku a doby krmení.
Feedstuffs, 73, 2000, č.2, příloha - s. 2 (Vo)
Zdroj: Hospodářské noviny, 19. 3. 2001
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 21.12.2025 15:45
