Současnost a budoucnost produkce vepřového masa v Evropě
01.03.2001 | ÚZPI
Současnost a blízká budoucnost produkce vepřového masa v Evropě
Celosvětově se má v příštích deseti letech zvýšit produkce a poptávka po vepřovém mase. Podíl EU na světové produkci se sníží, v roce 1997 činil podíl 21,5 % výroby vepřového masa, podle prognóz GIRA-studie bude činit tento podíl do roku 2002 jen 17 %. Vepřové maso je v EU nejdůležitějším druhem masa. Dnes je EU největším exportérem vepřového masa na světovém trhu.
Fleischwirtschaft, 80, 2000, č.1, s. 21-23
Další články v kategorii
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Španělské úřady prověřují, zda africký mor prasat neunikl z tamní laboratoře (19.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)
- Park České Švýcarsko plánuje nové projekty, chce nové návštěvnické centrum (19.12.2025)
- Německo a Španělsko vyzvaly lídry EU k podpoře dohody s Mercosurem (19.12.2025)
- Opakované demonstrace zemědělcům dobré jméno neudělají (19.12.2025)
- ČSÚ: Produkce odpadů v ČR vloni vzrostla o šest pct na 3697 kg na obyvatele (19.12.2025)
- V Bruselu protestují tisíce zemědělců proti zemědělské politice EU (19.12.2025)

Tweet



