Poděkování

Touto formou si dovolujeme poděkovat všem, kteří se podíleli na přípravě a na realizaci společné prezentace na 28. ročníku mezinárodního agrosalonu Země živitelka na Výstavišti v Českých Budějovicích.

Největší a nejpopulárnější a zároveň nejnavštěvovanější výstava zemědělskopotravinářského komplexu u nás se uskutečnila ve dnech od 24. do 30. září 2000.

Společná expozice Ministerstva zemědělství ČR, Institutu výchovy a vzdělávání MZe ČR, Ústavu zemědělských a potravinářských informací, Výzkumného ústavu rostlinné výroby Praha - Ruzyně, Výzkumného ústavu živočišné výroby Praha - Uhříněves a Integrovaných středních škol a Středních odborných učilišť resortu zemědělství byla realizována v pavilonu Z5 a na přilehlých venkovních plochách Výstaviště. Na realizaci stavby expozice a grafické výzdobě se podíleli pracovníci Integrované střední školy Hněvkovice, chod expozice zajišťovaly pracovníci a žáci Středního odborného učiliště zemědělského Kamenice nad Lipou a květinovou výzdobu zajistili pracovníci a žáci Středního odborného učiliště zemědělského Vodňany.

Vnitřní část expozice tvořil improvizovaný "chrám Evropské unie" s bohatou informační a propagační výzdobou, informačními stánky Ministerstva zemědělství ČR k problematice vstupu České republiky do Evropské unie a podpůrných programů Evropské unie. Dále pak stánky a salónky jednotlivých zúčastněných odborů Ministerstva zemědělství ČR a výzkumných ústavů, prodejní a propagační stánky Institutu výchovy a vzdělávání MZe ČR a Ústavu zemědělských a potravinářských informací, improvizovaná kavárnička Středního odborného učiliště zemědělského Vodňany a stánek Středního odborného učiliště potravinářského Hodonín.

Venkovní část expozice tvořily propagační a prodejní stánky Středního odborného učiliště zemědělského Kamenice nad Lipou, Integrované střední školy Vimperk, Institutu výchovy a vzdělávání MZe ČR, Středního odborného učiliště potravinářského Tábor, Středního odborného učiliště rybářského Třeboň, Středního odborného učiliště zemědělského Třebíč a improvizovaná kavárnička Středního odborného učiliště zemědělského Vodňany.

Tradičně nejatraktivnější částí expozice byly módní přehlídky žákyň Středního odborného učiliště zemědělského Kamenice nad Lipou, ukázky historické zemědělské techniky a uměleckého kovářství žáků Středního odborného učiliště zemědělského Třebíč, ukázky prací s motorovou pilou žáků Integrované střední školy Vimperk rozšířené letos o ukázky tvorby hrubých plastik a tvorba cukrovinek a především cimbálová muzika žáků Středního odborného učiliště potravinářského Hodonín.

V rámci konání agrosalonu uskutečnili pracovníci Ministerstva zemědělství ČR, Ministerstva pro místní rozvoj, Institutu výchovy a vzdělávání MZe ČR, Ústavu zemědělských a potravinářských informací, Jihočeské univerzity a České zemědělské univerzity Praha dva semináře na téma "Program SAPARD - rozvoj zemědělství a venkova ČR před vstupem do Evropské unie" a "Zemědělské poradenství".

Ministerstvo zemědělství ČR a Institut výchovy a vzdělávání MZe ČR spolu se studenty Jihočeské univerzity a Mendelovy zemědělské a lesnické univerzity v Brně realizovali průzkum názorů veřejnosti na vstup České republiky do Evropské unie.

Společnou expozici navštívili v den zahájení se svými doprovody ministerský předseda vlády, ministři zemědělství ČR a SR, předseda Agrární komory a později ministr pro místní rozvoj. V průběhu výstavy pak řada dalších významných i blízkých hostů a uskutečnila se řada pracovních a přátelských jednání. V závěru výstavy poděkoval všem zúčastněným pracovníkům expozice za Ministerstvo zemědělství ČR ředitel Odboru zahraničních styků MZe ČR ing. Petr Poláček.

Ing. Šimon Vondruška

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info