Japonci se nechtějí vzdát velrybího masa
06.09.2000 | Lidové noviny
Menu japonské restaurace Kudžiraja by v zemích, kde si potrpí na "politickou korektnost", vyvolalo bouři. V atmosféře prodchnuté pachem piva a cigaret si japonští labužnici objednávají jako předkrm velrybí slaninu. Pak přijde na řadu velrybí žaludek, kotletky nebo polévka z velrybího ocasu. Americké sankce jsou zde prostě málo platné. Zákaz nezákaz, velrybářský průmysl a restaurace jako Kudžiraja vydělávají na "neřestném" labužnictvi Japonců obrovské peníze. Prodej velrybího masa nicméně udělal z Japonska vyvrhele nejen v očích ekologů a bojovníků za práva zvířat. Japonským oficiálním tvrzením, že provozuje lov velryb jen z vědeckých důvodů nikdo nevěří.
Další články v kategorii Venkov
- Útraty Čechů za květiny loni klesly o 7,2 procenta na 15 mld. Kč (26.04.2024)
- Obce se zlepšují v třídění komunálního odpadu, ukazují data MŽP (23.04.2024)
- USA čeká největší invaze cikád za desetiletí, mohou jich být biliony (22.04.2024)
- Kladrubský hřebčín chce v září předvést jízdu s rekordním 24spřežím (17.04.2024)
- Z krabiček do trsů kostřav, tak se vracejí okáči skalní do Českého středohoří (17.04.2024)
- Chovatelů exotických zvířat přibývá, řada ale nedodržuje podmínky (16.04.2024)
- Farmář jde 1600 kilometrů z Istanbulu domů na Moravu. Stejně jako věrozvěsti Cyril s Metodějem (16.04.2024)
- Soutok: Jedna příroda, jedna CHKO, dvě petice (15.04.2024)
- Současné zákony jsou pro kočku. Chceme zavést povinnou kastraci koček, říká Kamila Dvořáková (15.04.2024)
- Novela vodního zákona, která má předcházet haváriím, míří opět ke schválení (11.04.2024)