Zemanka se chce stát inspirací pro celý evropský pekárenský trh
01.12.2021 | pekarske-technologie.cz
- podpora ekologického zemědělství
- podpora domácího (sedlčanského) regionu
- jasný původ alespoň u 50% použitých BIO surovin (nestačí označení BIO)
- rozšířit sortiment pro zákazníky se speciálními dietetickými požadavky
Poprvé tato myšlenka nabyla reálné podoby již v roce 2006, když se v Zemance začaly péct sušenky z bio surovin. To však byl jen první krůček na dlouhé cestě k udržitelnosti. Nejenže se peče pouze z produktů ekologického zemědělství, ale využívá se elektřina z obnovitelných zdrojů. Navíc v Zemance kladou důraz na osvětu a podporují různé ekologické akce a vzdělávání.
Zemanka se bude stěhovatVeškeré plány pekárny směřují k vybudování první udržitelné pekárny v Evropě do roku 2027 a s tím souvisí i přesunutí pekárny do nových prostor, které by právě víc odpovídaly myšlence udržitelnosti efektivním využitím energií a minimalizací odpadu. Více si o plánech Zemanky můžete přečíst na jejich webu.
Další články v kategorii Potravinářství
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)

Tweet



