Zdravé pečivo z naklíčených zrn

Milovníkům zdravé kuchyně by doma neměla chybět kniha zajímavých a netradičních receptů nazvaná Tegralové pečivo. Ptáte se, co je tegral? Je to zdroj mnoha vitaminů, minerálů, aminokyselin a enzymů prospěšných lidskému organismu. Nelze ho však koupit v obchodě jako třeba mouku, musíme si ho sami vyrobit z naklíčeného obilí či jedlých semen. Naklíčená semena se rozemelou a vznikne rostlinný produkt kašovité konzistence, který nahradí mouku a je mimořádně hodnotnou potravinou. Autorka knihy Hana Opatřilová popisuje, jak se nejprve pokusila z naklíčené zrniny, kterou pojmenovala tegral, upéci bezkvasné chlebové placky. Poté následovalo sladké i slané pečivo a pokrmy z tegralu nebo tegralem obohacené. Ve své knize Opatřilová čtenářům vysvětluje, jak tegral připravovat a zpracovávat. Podstatnou část publikace tvoří recepty. Novou inspiraci nalezne hlavně ten, kdo chce žít zdravě.

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info