Výrobce sušenek v Lovosicích investoval do výroby 200 milionů korun

Výrobce sušenek Mondelez investoval 200 milionů korun do rozšíření a modernizace závodu v Lovosicích na Litoměřicku. Do továrny se vrátilo zpracování čokolády a přibyla nová technologie výroby karamelu. Investice vytvořila 54 nových pracovních míst, kterých je nyní v lovosickém závodě téměř 400. V tiskové zprávě o tom dnes za firmu informoval Jiří Šebek.

"Nová linka vyrobí až jednu tunu finálního produktu za hodinu, což je 620 oplatek máčených v čokoládě každou minutu," řekl ředitel závodu Jarek Klimkiewicz. Doplnil, že nová pracovní místa vznikla především pro výrobní a technické operátory. "Objem výroby závodu plánujeme navýšit o 2500 tun ročně," dodal.

Z peněz pořídil závod novou pec, mazací, řezací, máčecí a balicí stroje, chladicí věž a chladicí tunel. Byla také postavena nová komora s řízeným klimatem pro zrání oplatkových složek s karamelem, který je novou výrobní složkou závodu. Projektová příprava výrobní linky začala v září 2020 a její výstavba byla dokončena v říjnu 2021.

Továrna v Lovosicích je jedním ze tří závodů společnosti Mondelez v České republice. Její historie sahá až do roku 1806 a v současnosti se zde vyrábí některé z tradičních regionálních značek, jako jsou Miňonky, Tatranky a řada sušenek, třeba Esíčka a Spekulky.

Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info