Výrobce cukrovinek Mondelez investoval 155 milionů do linek v Lovosicích
24.02.2020 | pekarske-technologie.cz
Výrobce sušenek, cukrovinek a pečených produktů Mondelez v minulém roce investoval do svého výrobního závodu v Lovosicích na Litoměřicku. Do renovace dvou z pěti linek vložil více než 155 milionů korun. Díky úpravám se také zvýšila výrobní kapacita obou linek.
Do provozu byly linky uvedeny po renovaci a zkušebním období na začátku letošního roku. Na jedné z nich společnost vyrábí pečené krekry Tuc, na druhé minisušenky značky Bebe Dobré ráno. „Podařilo se nám nejenom zvýšit výrobní kapacitu našich klíčových produktů, ale také rozšířit portfolio produktů, které u nás vyrábíme,“ uvedl Nicolas Bouchet, ředitel továrny v Lovosicích.
Právě krekry Tuc se na severu Čech vyrábějí nově. Kromě nich tam vzniká dalších 130 druhů oplatek, sušenek a slaných produktů. Jde především o produkty tradiční značky Opavia, tedy BeBe Dobré ráno, Miňonky, Tatranky, Koka, Esíčka, Derby a další.
Nejmodernější evropská továrna na sušenky je v OpavěV České republice vyrábí společnost Mondelez International sušenky a cukrovinky ještě v dalších dvou továrnách, v Opavě a v Mariánských Lázních. Továrna v Opavě je přitom největším a nejmodernějším závodem na výrobu sušenek v Evropě.
V uplynulých letech do jeho rozvoje firma vložila, krom jiného tam vznikla nová moderní výrobní hala za více než čtyři miliardy korun. Výrobní závod v Mariánských Lázních už déle než 160 let vyrábí tradiční Mariánskolázeňské oplatky Kolonáda.
Továrna v Lovosicích zaměstnává 350 zaměstnanců, celkem pro Mondelez v České republice pracuje téměř 2500 lidí, celosvětově pak 80 tisíc lidí. Mezi její nejznámější globální značky patří čokolády Milka, Cadbury a Toblerone, sušenky Oreo a LU a bonbóny a žvýkačky Halls a Trident. Do portfolia produktů na českém a slovenském trhu patří také značky Opavia Zlaté, BeBe Dobré ráno, Brumík, Fidorka, Figaro, Kolonáda, Miňonky, Tatranky či TUC.
Autor: redakce
Další články v kategorii Potravinářství
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)

Tweet



