Výroba vepřového masa v lednu rostla o 12,8 pct, hovězího klesla
27.02.2001 | ČTK
Tuzemská výroba masa (bez drůbeže) v lednu vzrostla proti stejnému měsíci loňského roku o 6,2 procenta v důsledku výrazného zvýšení výroby vepřového masa. Podle informace Českého statistického úřadu (ČSÚ), kterou dnes poskytl jeho mluvčí Ladislav Pištora, byla výroba vepřového masa meziročně vyšší o 12,8 procenta, zatímco výroba hovězího masa poklesla o 15,4 procenta.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Potravinářství
- O titul Regionální potravina se letos na jihu Moravy ucházelo 41 výrobců (21.05.2024)
- Nejvíce medu se loni do EU dovezlo z Číny a z Ukrajiny, uvedl Eurostat (21.05.2024)
- Moravskoslezské cukrovary budou mít v Opavě novou kotelnu za 250 milionů Kč (20.05.2024)
- Danone potvrdila odchod z ruského trhu, uvedla média (20.05.2024)
- Pivo je za 60 korun už i v menších městech, hospody zavírají (20.05.2024)
- Střízlivý přípitek. Svou cestu si razí nealkoholické varianty šumivých vín (20.05.2024)
- Vratislavickou kyselku přírodní, citronovou a pomerančovou doplnila maracuja (20.05.2024)
- Čeští experti připravují zdravější rostlinné oleje. Prospějí ekonomice i ekologii (19.05.2024)
- SZPI analyzuje složení bonbónů s muscimolem, kvůli nim zkolabovala žákyně ZŠ (17.05.2024)
- Z jahod je luxusní zboží, kvůli mrazu prudce zdražily (16.05.2024)