Vizuální třídič broskví
18.10.2000 | ÚZPI
Vizuální trídic broskví
Americká konzervárenská spolecnost DEL MONTE FOOD´S nahradila rucní trídení broskví pro výrobu kompotu vizuální technologií. Do výrobní linky byl zarazen vizuální trídic Tegra od firmy KEY TECHNOLOGY. Broskve se pohybují na dopravním pásu a pri jeho opouštení jsou kontrolovány ze všech stran nekolika kamerami s vysokým stupnem rozlišení. Jakmile kamera odhalí vadný plod, vyšle signál k príslušné trysce a ta ho odfoukne z proudu. Prístroj vyhodnocuje vlastnosti každého plodu z hlediska barvy, velikosti a tvaru. Parametry trídice lze nastavovat v širokém rozmezí, jeho práce muže být nepretržitá. Pracuje rychleji a spolehliveji než lidé, což zajištuje vysokou kvalitu výrobku.
Clánek uverejnen v Potravinárských aktualitách, lihovarsko -
konzervárenský prumysl, 43, 2000, c. 4, s. 124 - 125 (lep)
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



