V Olomouci začíná podzimní přehlídka ovoce a zeleniny Flora
14.10.2021 | ceskenoviny.cz
Na olomouckém výstavišti bude dnes dopoledne zahájena podzimní etapa přehlídky ovoce a zeleniny Flora Olomouc. Návštěvníkům připomene význam ovoce a zeleniny pro člověka i zdravé způsoby pěstování. Výstava potrvá do neděle. Hlavní expozice Flory Olomouc bude pojata jako říše ovoce a zeleniny. Podzimní etapa výstavy Flora se tak svým tematickým laděním připojila k iniciativě Organizace spojených národů, jejíž Valné shromáždění vyhlásilo letošní rok jako Mezinárodní rok ovoce a zeleniny.
Součástí podzimní výstavy Flora Olomouc budou tradičně zahradnické trhy a festival gastronomie a nápojů Olima 2021, který zahrnuje soutěž kuchařů a cukrářů Olima Cup, soutěžní klání o nejlepší marmeládu Flora džem či mezinárodní Grand Prix ovocných destilátů Flora košt.
Návštěvníci podzimí Flory se budou moci zúčastnit slavnostního vyhlášení letošních držitelů certifikátu Regionální potravina Olomouckého kraje. Na programu je tradiční dýňodlabání, což je soutěž pro žáky základních škol v dlabání dýní, i prezentace včelařských potřeb a včelích produktů Hanácká včela. Součástí podzimní etapy jsou také Oslavy lesa na Floře.
Výstaviště Flora společně s předními českými floristy uspořádá od 14. do 29. října akci Rozkvetlé památky. Letos budou ukázky floristického umění k vidění ve čtyřech olomouckých kostelech.
Loni podzimní přehlídka ovoce a zeleniny Flora kvůli sílící pandemii koronaviru zaznamenala zhruba poloviční návštěvnost oproti roku 2019, kdy si výstavu nenechalo ujít 20.000 návštěvníků. Loni se kvůli pandemii koronaviru konala pouze letní a podzimní varianta výstavy Flora, jarní část byla loni i letos zrušena.
Další články v kategorii Potravinářství
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)

Tweet



