Systém Vanguard může mrazírenskému průmyslu ušetřit miliony

Společnost LAND INFRARED vypracovala novou nekontaktní metodu kontroly teploty zmrazených a chlazených potravin. Systém Vanguard umožňuje přesné zjištění teploty balených potravin v několika sekundách bez nutnosti použití termometrické sondy, a tudíž bez poškození výrobku. Teplota se měří na spodní části baleného výrobku, neboť bylo experimentálně prokázáno, že teplota v těchto místech je konzistentní v rozmezí ą0,2 °C od teploty produktu. Systém Vanguard využívá IČ techniku měření teploty, která je neinvazní a nedestruktivní, a umožňuje navrácení nepoškozených výrobků zpět do skladu bezprostředně po provedeném měření. Metoda byla původně vyvinuta pro společnost Marks & Spencer a jejího distributora BOC Distribution Services. LAND INFRARED je přesvědčena, že nová metoda může potravinářskému, a především pak mrazírenskému průmyslu ušetřit každoročně miliony liber v důsledku nepoškozování výrobků.

Frozen & Chilled Foods, 54, 2000, č. 4, s.31 (kop)

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info