Švýcaři konzumují méně masa

Švýcari konzumují méne masa

Švýcari zkonzumovali v roce 1999 okolo 53 kg masa na osobu. Ve vztahu k vzrustu populace to predstavuje pokles o 1,1 %. Celkove skoncilo na talíri 441 987 tun masa, to jest o 0,3 % méne než dríve. Vývoj prodeje s tím však kontrastuje. Prodej hovezího se zvýšil o 3 %, zveriny a králicího masa o 2,6 %. Spotreba ryb se zvýšila o 0,9 % a každý Švýcar jich v roce 1999 snedl témer 7,5 kg . V soucasnosti obchod s veprovým masem klesl o 1,7 %. Nicméne veprové stále vede, protože predstavuje témer polovinu prodeje. Prodej drubežího masa klesl o 3,2 %. V prumeru každý obyvatel zkonzumoval v roce 1999 okolo 25,5 kg veprového, 11,5 kg hovezího, 9 kg drubežího, 4 kg telecího, 1,5 kg skopového a jehnecího masa a 1 kg králicího masa a zveriny . Pro kompenzaci poklesu tuzemské produkce hovezího a veprového masa se musely importy techto druhu masa zvýšit. Na druhé strane se produkce drubežího masa zvýšila a jeho import se snížil.

Schweizerische Milchzeitung, 126, 2000, c.13, s.2 (Vo)

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info