Speciální mouka pro jemné pečivo

Stále rostoucí obliba jemného pečiva kombinovaného s čokoládou nebo nejrůznějšími náplněmi, přivedla společnost Kampffmeyer Mühlen v Hameln k rozhodnutí vyrábět speciální mouku pro výrobu jemného pečiva. V Hameln se na úderovém mlýně s použitím vzduchového třídění a speciálního know-how vyrábí pro tyto účely mouka "na míru" podle požadavků zákazníka. Přednostmi této speciální mouky jsou mj.:

- možnost nastavit optimální obsah proteinu pro každý konkrétní

případ díky vysoké flexibilitě výrobní technologie,

- jemná granulace, umožňující rychlejší vývin těsta v důsledku

většího povrchu částic, který dovoluje rychlejší zvlhčování,

- šlehané hmoty se mohou použít bezprostředně po našlehání,

- ve šlehaných hmotách z této speciální mouky se netvoří lepkové

agregáty,

- k dosažení požadované viskozity za studena ve šlehaných

hmotách se může použít výrazně menší množství vody, což

vede ke snížení spotřeby energie,

- u šlehaných hmot připravených ze vzduchově tříděných mouk

nedochází, díky nízké aktivitě enzymů, ke ztekucení,

- oplatky ze speciální mouky mají vyšší pevnost,

- mouku není třeba směšovat s nativním škrobem nebo

bezlepkovými moukami kupř. rýžovou nebo kukuřičnou,

- rovněž není třeba přidávat přípravky zeslabující lepek.

ZSW, 53, 2000, č. 9, s. 257 - 258 (kop)

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info