Řepka s vysokým obsahem vitaminu A
06.11.2000 | ÚZPI
Repka s vysokým obsahem vitaminu A
Spolecnost Monsanto vyvinula pomocí biotechnologie novou varietu repky se zvýšeným obsahem vitaminu A. Ocekává se, že tato repka prispeje k rešení problému s nedostatkem vitaminu A ve výžive lidí.
Nedostatek vitaminu A a s ním spojená onemocnení, jako je šeroslepost, ztráta funkce imunitního systému a neschopnost absorbovat proteiny, se týkají 800 mil. lidí na svete.
Podle spolecnosti Monsanto muže kávová lžicka oleje z repky bohaté na vitamin A poskytnout denní doporucenou dávku tohoto vitaminu pro dospelou osobu.
Feedstuffs, 71, 2000, c. 53, s. 5 (Sch)
Další články v kategorii Potravinářství
- Sladké nápoje by mohly podražit. Válek je pro speciální daň (29.04.2024)
- Dokonalost japonských knedlíčků kontroluje umělá inteligence. Pomáhá i jinde (29.04.2024)
- Místo dvou lvů jen jeden. Minerálka Magnesia po jedenácti letech mění logo (28.04.2024)
- V jarním kole Sbírky potravin se vybralo rekordních 565 tun zboží pro potřebné (26.04.2024)
- Kontroly Potravinářské inspekce 2023: 49 tisíc kontrol, uloženy pokuty přes 128 milionů (26.04.2024)
- Dobré zprávy ze Španělska. Olivy se dočkaly vláhy, olej by mohl zlevnit (26.04.2024)
- Extrémní počasí ohrožuje potravinovou bezpečnost v EU, říká nová zpráva Komise (25.04.2024)
- Češi stále vyráží na nákupy do Polska. Nejčastěji kvůli cenám a větší nabídce (24.04.2024)
- Kvartální výsledky PepsiCo překonaly díky růstu cen a stabilní poptávce odhady (24.04.2024)
- Světové ceny potravin by letos podle ekonomů z Oxford Economics měly klesnout (24.04.2024)