Recept nejen na Silvestra: Překvapte hosty křupavými cibulovými kroužky
31.12.2021 | Denik.cz
Cibulové kroužky zůstanou křupavé i dlouho po usmažení. Můžete si je tedy udělat předem do zásoby.
Cibulové kroužky
Budeme potřebovat (na 2 porce):
2 velké cibule
50 g hladké mouky (plus na obalení)
75 ml vody
1 vejce
sůl
pepř
strouhanka
Postup:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky silné přibližně 1 cm. Rozebereme na jednotlivá kolečka. Úplně vnitřní a první vnější kolečka nepoužijeme. Ty vnitřní jsou moc malá, to vnější bývá moc tenké. Necháme si je na jiné vaření.
Ze všech kroužků odstraníme vnitřní mezislupku (pokud bychom ji tam nechali, tak by strouhanka při smažení opadala).Poté kroužky namočíme na půl hodiny do studené vody.Hladkou mouku dáme do misky. Postupně přiléváme vodu a metličkou mícháme, dokud nevznikne hladké těstíčko.Poté do těstíčka zašleháme jedno vejce. Osolíme a opepříme.Slijeme vodu z kroužků a ty pak dáme na utěrku a osušíme.
Olej rozpálíme na zhruba 170 °C.Jednotlivé kroužky obalujeme v hladké mouce, těstíčku (pozor ať je těstíčko po celém povrchu kroužku) a nakonec ve strouhance (tu hezky ke kroužku přitlačíme).Smažíme v předehřátém oleji. Občas otočíme. Smažíme do zlatova.
Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce a lehce osolíme.
David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.
Další články v kategorii Potravinářství
- Sklizeň chřestu může zpomalit chladno, pěstitelům pomáhá zájem o českou zeleninu (17.04.2024)
- Konference Automatizace v potravinářství představila nejmodernější trendy oboru (16.04.2024)
- Nominace na Regionální potravinu: Chléb, kacha, uzené, pivo i výhonky hrášku (16.04.2024)
- Je tu doba zmrzlin: Prodejci vsadili na novinky, někde si ji můžete natočit sami (15.04.2024)
- Celníci odhalili v dodávce na D8 u Lovosic téměř půl tuny závadného masa (15.04.2024)
- Češi umějí pomáhat. Jarní Sbírka potravin vynesla 467 tun zboží (15.04.2024)
- Gastronomický průvodce Gault & Millau bude hledat nejlepší české restaurace (12.04.2024)
- Skupina Kofola odhaduje, že jí letos vzrostou tržby meziročně o čtvrtinu (12.04.2024)
- České pěstitele trápí dovoz namleté mouky z Ukrajiny (12.04.2024)
- Čeští výzkumníci se snaží zvýšit výživnou hodnotu hmyzu pro člověka (11.04.2024)