Původ černých skvrn na masných výrobcích
14.08.2000 | ÚZPI
Při skladování vařených masných výrobků, zvláště jaternic, občas i měkkých salámů, dochází ke vzniku tmavých bodů velikosti špendlíkové hlavičky, které se nejčastěji objevují přímo pod obalem. Ve Spolkovém výzkumném ústavu pro maso v Kulmbachu bylo zjištěno, že se jedná o částice hřebíčku a pimentu (Pimenta officinalis), které se přidávají do některých masných výrobků.
Článek uveřejněn v Potravinářských aktualitách Masný průmysl, 42, 1999, č. 3, s. 84 - 85 (lep)
Další články v kategorii Potravinářství
- Kofola, fidorky, polévka z pytlíku. České potraviny nabízí Amazon i za tisíce korun (08.05.2024)
- Dobré zprávy pro zákazníky. Ve slevových akcích zlevnily cukr, vejce i mouka (07.05.2024)
- Pivovary v ČR loni uvařily méně piva a spotřeba klesla na 128 litrů na osobu (07.05.2024)
- Vinařství Pavlov získalo za Sauvignon 2021 velkou zlatou medaili v Portugalsku (07.05.2024)
- Čína hrozí cly na koňak. V sudech by zůstalo moře nevypité pálenky (07.05.2024)
- Veterináři nařídili stáhnout z trhu 80 kilo párků z družstva Agroinvest Bobrová (07.05.2024)
- Farmáře mají zachránit bezobslužné prodejny. Otevřeno bude nonstop (07.05.2024)
- Cena kávy na burze trhá rekordy (07.05.2024)
- Pekaři ve Francii upekli rekordní bagetu dlouhou přes 140 metrů, snědli ji bezdomovci (07.05.2024)
- Potravinami Moravskoslezského kraje jsou medová zmrzlina s pepřem i bílý jogurt (07.05.2024)