Přirozená rezistence kukuřice
09.08.2000 | ÚZPI
Prirozená rezistence kukurice
V USA objevili vedci v jedné plané argentinské odrude kukurice rezistenci proti zavíjeci kukuricnému, nejzávažnejšímu škudci na kukurici.Tato kukurice tvorí, jak zjistili výzkumní pracovníci USDA v Ames, na povrchu listu urcitou chemickou látku a zabranuje tím kladení vajec tohoto patogena. V soucasné dobe se pocítá s krížením této plané argentinské odrudy s výkonnými odrudami kukurice. Druhou možností by byla aplikace této prirozené látky v kombinaci s bežnými prípravky na ochranu rostlin.
DLG-Mitteilungen, 2000, c. 7, s. 9 (FA)
Další články v kategorii Potravinářství
- Ministerstvo zjednoduší dovoz potravin, omezí administrativu (13.05.2024)
- Vinaři z Česka získali ve Španělsku na Bacchus Madrid dvě velké zlaté medaile (13.05.2024)
- Potravinářská inspekce zjistila 2,64 tuny exotického ovoce atemoya thompson s koktejlem 6 nadlimitních pesticidů, některé překročily limit 7x (12.05.2024)
- Podíl nevyhovujících nálezů cizorodých látek v potravinovém řetězci byl loni minimální, meziročně klesl (10.05.2024)
- Absolutním vítězem soutěže Chutná hezky. Jihočesky se stalo Pekařství Cais (10.05.2024)
- Kofola, fidorky, polévka z pytlíku. České potraviny nabízí Amazon i za tisíce korun (08.05.2024)
- Dobré zprávy pro zákazníky. Ve slevových akcích zlevnily cukr, vejce i mouka (07.05.2024)
- Pivovary v ČR loni uvařily méně piva a spotřeba klesla na 128 litrů na osobu (07.05.2024)
- Vinařství Pavlov získalo za Sauvignon 2021 velkou zlatou medaili v Portugalsku (07.05.2024)
- Čína hrozí cly na koňak. V sudech by zůstalo moře nevypité pálenky (07.05.2024)