Priority francouzského předsednictví EU v oblasti zemědělství
22.08.2000 | ÚZPI
Zemědělské priority během francouzského předsednictví EU zahrnují diskusi o administrativním zjednodušení Společné zemědělské politiky (organizace trhu, rozvoj venkova). Týká se také úpravy sektorů, které nejsou reformovány v rámci Agendy 2000. Jmenovitě jde o komodity ovoce a zeleniny (komodita potřebuje stabilizaci), cukr (současná úprava bude ukončena v r. 2001 a je nutné navrhnout nový přístup), vepřové maso (Komise zde navrhuje solidární fond pro farmáře), rýže a přadné plodiny. Předsednictví také zajistí, aby ministři zemědělství se stali řádnými účastníky v jednáních s WTO (Světová organizace pro obchod) a v jednáních o rozšíření EU.
Newsletter European Commission Directorate -generale of Agriculture. July 2000, č. 24 (Per)
Další články v kategorii Potravinářství
- Nejhorším jídlem na světě bylo vyhlášeno kari s rybími vnitřnostmi. V žebříčku jsou i dva české pokrmy (22.05.2024)
- Praha rozšíří svoz zbytků jídla ze škol i na domovy pro seniory (22.05.2024)
- O titul Regionální potravina se letos na jihu Moravy ucházelo 41 výrobců (21.05.2024)
- Nejvíce medu se loni do EU dovezlo z Číny a z Ukrajiny, uvedl Eurostat (21.05.2024)
- Moravskoslezské cukrovary budou mít v Opavě novou kotelnu za 250 milionů Kč (20.05.2024)
- Danone potvrdila odchod z ruského trhu, uvedla média (20.05.2024)
- Pivo je za 60 korun už i v menších městech, hospody zavírají (20.05.2024)
- Střízlivý přípitek. Svou cestu si razí nealkoholické varianty šumivých vín (20.05.2024)
- Vratislavickou kyselku přírodní, citronovou a pomerančovou doplnila maracuja (20.05.2024)
- Čeští experti připravují zdravější rostlinné oleje. Prospějí ekonomice i ekologii (19.05.2024)