Přesně identifikované hovězí už je i v restauracích

Presne identifikované hovezí už je i v restauracích

Specializovaná pražská restaurace nabízející jídla z masných plemen skotu "U bílé krávy" je prvním podnikem svého druhu, ve kterém mají hosté možnost dozvedet se, z jakého konkrétního zvírete príslušné jídlo pochází. Informoval o tom Zdenek Musil, reditel firmy APROS, která restauraci vlastní.

Restaurace odebírá hovezí maso od svého dvorního dodavatele, každý porážený kus je na jatkách veterinárem testován na nemoc šílených krav a následne vybaven príslušným certifikátem. Ackoli test na jedno zvíre stojí 1600 korun, do ceny jídel se podle Musila tento náklad nepromítne.

Zdroj: www.agris.cz

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info