Potravinářská komora ČR připravuje dlouhodobou spolupráci s potravinovými bankami
07.03.2022 | Potravinářská komora
Řada potravinářských podniků již od začátku válečného konfliktu na Ukrajině pomáhá jejím občanům formou zasílání potravin přes humanitární organizace, formou finančních darů, materiálních sbírek mezi zaměstnanci, ubytováním pro rodiny svých zaměstnanců z Ukrajiny či zajištěním dopravy rodin zaměstnanců z oblastí zasažených vojenským konfliktem.
„Jsme připraveni ve spolupráci se všemi našimi členy poskytnout uprchlíkům z Ukrajiny finanční i materiální pomoc,“ uvedla prezidentka Potravinářské komory České republiky Dana Večeřová. „Plně stojíme za naší vládou v čele s premiérem Fialou, která ve spolupráci s ostatními členskými zeměmi EU podporuje Ukrajinu v jejím boji za svobodu a realizuje humanitární pomoc pro občany v zasažených oblastech“, doplnila Večeřová.
V této souvislosti chystá Potravinářská komora další pomoc společně s potravinovými bankami, které v současné době čelí vážnému nedostatku potravin pro lidi v nouzi. Budeme mapovat situaci ve všech regionech a organizovat dodávky jak pro české, tak i ukrajinské rodiny. Potravinová banka pak distribuuje potraviny cíleně, v dnešní době však na mnohem více adres.
„V tuto chvíli bych ráda uklidnila všechny spoluobčany, že zásobování obyvatel v České republice probíhá bez větších problémů a všeho je dostatek,“ upřesnila prezidentka Potravinářské komory ČR. „Současně se ale také snažíme společně s vládou nalézt řešení extrémně zvýšených nákladů na energie, kterým čelí nejen potravinářské firmy, i otázky zaměstnávání zahraničních pracovníků v konkrétních zemědělských a potravinářských provozech, dodala Večeřová.
Kontakty pro média:
Potravinářská komora ČR
tisková mluvčí Helena Kavanová
kavanova@foodnet.cz, tel. 737 287 024
Další články v kategorii Potravinářství
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



