Potravinářská inspekce zjistila klamání o obsahu masa u masných konzerv z dovozu
19.02.2021 | SZPI
Stání zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nařídila společnosti Kaufland Česká republika v.o.s., aby neprodleně stáhla ze všech svých poboček nevyhovující masný výrobek v konzervě - BEST Premium Lunch, v balení 110 g, označení data minimální trvanlivosti: 04 05 23, prodávající: Laska Dalboss spol. s r.o., Praha, země původu potraviny: Polsko, Ovál: PL 30070303 WE.
Výrobce na obalu mj. uvedl: vepřové maso 70%, strojně oddělené kuřecí maso 6%. Laboratorní rozbor ale v předmětné šarži potraviny potvrdil obsah masa pouze v hodnotě 59,6%. Údaj na obalu potraviny tak byl pro spotřebitele klamavý a zavádějící ohledně skutečného obsahu masa v balení.
Inspektoři SZPI prodejci nařídili neprodlené stažení závadné šarže ze všech poboček a zároveň prodejci nařídili, aby nechal u pěti následujících šarží předmětné potraviny na vlastní náklady provést v akreditované laboratoři rozbor, který prokáže, že potraviny nebudou klamavě označeny v parametru obsah masa.
S kontrolovanou osobou zahájí SZPI správní řízení o uložení pokuty.
Zpracoval: Mgr. Pavel Kopřiva - tiskový mluvčí, tel.: +420 542 426 633Další články v kategorii Potravinářství
- Pojízdné prodejny potravin v Plzeňském kraji pociťují menší zájem (03.03.2021)
- INFOGRAFIKA: O kvóty na české potraviny bude ještě boj. Co vadí Senátu a Evropské komisi (03.03.2021)
- Vynálezce kebabu mohl být milionář, udělal ale zásadní chybu (03.03.2021)
- Výrobci čokolády Lindt & Sprüngli loni klesl zisk o 37,5 pct. (03.03.2021)
- Zelináři se kvůli testům obávají nedostatku pracovní síly (03.03.2021)
- Tiskové prohlášení k distribuci respirátorů FFP2 – 9.týden 2021 (03.03.2021)
- Německá pekárna přišla na kreativní způsob reklamy v době pandemie (03.03.2021)
- Rohlik Group získala od investorů asi 5 mld. Kč, bude expandovat (02.03.2021)
- Ministr Havlíček se stále zdráhá chtít po Penamu vrátit dotace (02.03.2021)
- McDonald's, KFC či Pizza Hut sázejí na rostlinné náhražky masa od Beyond Meat (02.03.2021)