Pizza s konopím
13.10.2000 | ÚZPI
Na veletrhu Bio Fach se objevila řada potravinářských výrobků vyrobených z ekologicky pěstovaných surovin, které se budou na trh dodávat ve zmrazeném stavu. Pekárna Hörtling vystavovala několik druhů pizzy v různých chuťových variantách s přídavkem semen konopí. Přídavkem speciálně upravených konopných semen získá těsto na pizzu z pšenice špaldy velice příjemnou ořechovou příchuť, náplň pak obsahuje značný podíl dýně. Pizza se dodává v průhledných obalech. Přídavek konopí umožňuje zařadit tento druh pizzy mezi funkční potraviny, neboť vysoký obsah kyseliny linolové a a-linolové příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu. V souladu s novým heslem, které se vztahuje k biopotravinám: "Bio jsou dobré, funkční bio jsou lepší", splňují tyto zmrazené výrobky, připravené z čerstvých surovin, požadavky spotřebitelů a tím i obchodu.
TK-Report, 28, 2000, č.4, s.90-93 (kop)
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



