Pizza s konopím

Na veletrhu Bio Fach se objevila řada potravinářských výrobků vyrobených z ekologicky pěstovaných surovin, které se budou na trh dodávat ve zmrazeném stavu. Pekárna Hörtling vystavovala několik druhů pizzy v různých chuťových variantách s přídavkem semen konopí. Přídavkem speciálně upravených konopných semen získá těsto na pizzu z pšenice špaldy velice příjemnou ořechovou příchuť, náplň pak obsahuje značný podíl dýně. Pizza se dodává v průhledných obalech. Přídavek konopí umožňuje zařadit tento druh pizzy mezi funkční potraviny, neboť vysoký obsah kyseliny linolové a a-linolové příznivě ovlivňuje hladinu cholesterolu. V souladu s novým heslem, které se vztahuje k biopotravinám: "Bio jsou dobré, funkční bio jsou lepší", splňují tyto zmrazené výrobky, připravené z čerstvých surovin, požadavky spotřebitelů a tím i obchodu.

TK-Report, 28, 2000, č.4, s.90-93 (kop)

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info