Pivovary sází na kvalitu s tradicí

Produkce českých i moravských pivovarů roste a zvyšuje se domácí spotřeba i vývoz našeho piva do zahraničí

Přestože konkurence na trhu s pivem ovládaném velkými společnosti je obrovská, daří se i malým pivovarům zvyšovat výrobu a zisk.

Jaroslav Novák

Praha, 23.1.2001

Měštanský pivovar v Poličce, a. s., který vloni obdržel titul Pivovar století od Sdružení přátel piva, očekává za rok 2000 zhruba o čtvrtinu vyšší tržby oproti roku předcházejícímu. Hospodářský výsledek odhaduje předseda představenstva poličského pivovaru Karel Witz vyšší zhruba o jeden až dva milióny korun. Nárůst cen se přitom na celkovém zvýšení tržeb podílel jen pěti procenty. Významnějším faktorem byla podle Witze rostoucí obliba vícestupňových ležáků. Celkový výstav pivovaru vloni vzrostl na 72 942 hl, což představuje 113,75 % oproti roku 1999.

»Důraz na kvalitu piva je u nás nadstandardní. Podíl extraktu původní mladiny je u našich piv vyšší než deklarovaná stupňovitost. Tomu odpovídá i vyšší chmelení žateckým chmelem,« uvedl Witz pro HN. Pivovar si také zakládá na tom, že nevaří »homeopatická piva«, jak zde přezdívají nízkostupňová levná piva, která považují za obarvenou vodu. »Za našimi výsledky stojí i vstřícnost k zákazníkovi,« tvrdí Witz. »Zajišťujeme nepřetržitý prodej a výdej piva všem odběratelům nonstop čtyřiadvacet hodin denně po celý rok.

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info