Pivovar Staropramen otevřel Návštěvnické centrum
07.03.2000 | Zemědělec
Agrární deník (Agroweb) 7.3.2000
Pivovar Staropramen otevrel Návštevnické centrum
Prímo v historických prostorách pivovaru Staropramen bylo vcera, v pondelí 6. brezna, oficiálne otevreno Návštevnické centrum Staropramen, které je urceno jak pro Pražany, tak pro návštevníky z Cech i ze zahranicí. Agrární deník o tom informovala tisková mluvcí Pražských pivovaru Diana Dobálová.
"Celý projekt Návštevnického centra Staropramen vznikl se zámer rozšírit možnosti turistického ruchu v Praze a zároven zvýšit prestiž naší klícové znacky," uvedla Marie Plachá, reditelka Návštevnického centra Staropramen. Restaurace v nove otevreném Návštevnickém centru Staropramen je vybudována v místech, poblíž kterých stávalo od roku 1871 puvodní restaurace "Na verandách". Tato restaurace hrála od samých pocátku nezastupitelnou roli v obchodní politice pivovaru. "Nove vybudovaná restaurace navozuje atmosféru 30. let, tedy období pohody, prosperity a úspechu nejen pivovaru Staropramen, ale celé naší zeme. na slavná tricátá léta navazuje Staropramen i nyní: nové logo a design obalu s dominantním písmenem ""S", uvedené na trh loni v léte, vychází práve z tradicního logotypu predválecných let", uvedla Dobálová.
Nová restaurace v Návštevnickém centru odráží soucasné zámery znacky Staropramen a rovnež ukazuje, že umíme navazovat na naše tradice", zduraznil Marek Tovaryš, marketingový reditel spolecnosti Pražské pivovary, a. s., Podle nej práve umístení této výjimecné restaurace prímo v historických prostorách pivovaru potvrzuje ambice Staropramenu být prestižní a zároven tradicní znackou piva. V Návštevnickém centru Staropramen se bude cepovat Staropramen Ležák, Staropramen Millenizm, Staropramen Desítka, Cerný Staropramen, Velvet a Kelt a v restauraci si návštevníci mohou navíc pochutnat na ceské i mezinárodní kuchyni. Celková kapacita historického Paspova sálu, Trnkova salonku a restaurace je 480 míst.
Další články v kategorii Potravinářství
- Mlékárně Net Plasy loni vzrostly tržby, zisk však podniku z Bystřice p. H. klesl (17.12.2025)
- Ovoce meziměsíčně zlevnilo, vejce ale zdražila (16.12.2025)
- I přes možné dotování od obchodníků ceny vajec příští rok porostou, tvrdí odborníci (16.12.2025)
- Novým generálním ředitelem řetězce Penny v Česku je od listopadu Draško Lazović (16.12.2025)
- Pivo bez alkoholu nemusí chutnat divně. Ve Walesu spustili přelomové zařízení (15.12.2025)
- Otevírací doba o Vánocích: Pozor na zavřené obchody. Nákup se vyplatí už teď (15.12.2025)
- V kanadských skladech leží americký alkohol za miliardy. Provincie řeší, co s ním (15.12.2025)
- Zvěřiny se v Česku mnoho nejí, ale zájem roste. Vede daněk, divočák a jelen (15.12.2025)
- Ve Vodňanech vyrostl pavilon pro aquaponii a chov ryb v uzavřeném cyklu (15.12.2025)
- Jak poznat zkažené vejce? Nenechte se zmást červenou skvrnou (14.12.2025)

Tweet



