Pekařství PAUL a cyklistika jsou předurčeni k partnerství
20.08.2021 | pekarske-technologie.cz
Pražská pobočka francouzského pekařství PAUL se letos stala partnerem prvního ročníku cyklistického závodu L'Etape Czech Republic by Tour de France. Závod má umožnit cyklistické veřejnosti vyzkoušet si závodit ve stylu světově známé Tour de France se svou nezapomenutelnou atmosférou. Tour de France a pekařství PAUL přitom mají společnou nejen zemi původu, ale také fakt, že těší své příznivce už víc než sto let. Tour de France letos slaví stoosmnáctý ročník a pekařství PAUL začalo svůj křupavý chléb péct dokonce před stotřicetidvěma lety, což z něj dělá nejstarší mezinárodní řetězec pekáren na světě.
PAUL v Česku
V České republice pocítili zákazníci poprvé vůni čerstvého francouzského pečiva z pekařství PAUL v roce 2008. Od té doby je láká pestrá nabídka slaných i sladkých dobrot. Kromě pečiva jsou tu k dostání i teplá jídla, polévky nebo plněné bagetky. Vše v pekárně má punc francouzských specialit.
Dokonalé spojení
Tour de France i dobré jídlo prostě k Francii neodmyslitelně patří, a proto jde v případě L'Etape Czech Republic by Tour de France a pražské pobočky pekařství PAUL o tak vyjímečné partnerství.
Pro tuto příležitost je připravena i limitované edice citrónového košíčku s ozdobou ve tvaru závodního kola, který si příznivci cyklistiky mohou dopřát od 15.8.2021 ve všech pražských prodejnách vyjma letiště.
Samotný závod se bude konat 28.8.2021 a trasa povede Českým krasem, Křivoklátskem a Berounskem. Fanoušci čekající své blízké v cíli se potom mohou občerstvit například právě u stánku pekařství PAUL nebo mohou obdarovat své závodníky stylovým citronovým košíčkem od francouzských mistrů pekařů.
Další články v kategorii Potravinářství
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



