Novinky na severoamerickém trhu zmrazených potravin

Společnost ROCKPORT, známá především jako výrobce zmrazené organické zeleniny a brambor, přichází na trh s organickou vanilkovou zmrzlinou¸ sendvičového typu. Mezi dvěma kakaovými, organickými sušenkami je vrstva mraženého smetanového krému z certifikovaného organického kravského mléka a smetany, zcela prostých jakýchkoliv reziduí léků či syntetických hormonů z krmiv. Výrobek o objemu 124 ml se prodává za 1,99 USD v řetězci supermarketů s přírodními potravinami. V prvním kvartálu roku 2000 dosáhla tržba za organické zmrzliny 211,2 mil. USD, což je o 32 % více než v předchozím roce. Houbové burgery nabízí společnost GIORGIO FOODS pod názvem Portabella Burger. Náplň ("karbanátek") burgeru s masovou chutí a texturou, se připravuje z hub a směsi vybraného koření, a vkládá se po rozkrojené bulky na listu salátu a plátku rajčete. Houbové burgery o hmotnosti 120, resp. 95 g se dodávají v kartonech po 48 kusech především do podniků rychlého občerstvení jako nízkoenergetická alternativa klasických hamburgerů.

Quick Frozen Foods Int., 42, 2000, č. 1, s. 10 (kop)

Tisk

Další články v kategorii Potravinářství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info